nautica

English (United Kingdom)Polish (Poland)
There are no translations available.

 

Polityka Prywatności i Ochrona Danych Osobowych.


Na podstawie przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, informuję, że:

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Nautica Safari sp. j. z siedzibą w Krakowie (30-056), ul. Toruńska 5, NIP: 6772365934 oraz Sklep Nurkowy Nautica Krzysztof Puzia, Agnieszka Puzia z siedzibą w Krakowie, przy ul.Toruńskiej 5 NIP: 6762098897

2. Inspektorem ochrony danych (osobą odpowiedzialną za prawidłowość przetwarzanie danych) w firmie Nautica Safari s.j. jest Dariusz Spirytulski (kontakt do inspektora: Diese E-Mail-Adresse ist gegen Spambots geschützt! JavaScript muss aktiviert werden, damit sie angezeigt werden kann. , tel. 12 626 00 36). Inspektorem ochrony danych (osobą odpowiedzialną za prawidłowość przetwarzanie danych) w firmie Sklep Nurkowy Nautica Krzysztof Puzia, Agnieszka Puzia jest Michał Puzia (kontakt do inspektora tel. 661 660 315).

3. W celach marketingowych nie udostępniamy i nie sprzedajemy Twoich danych żadnym innym podmiotom gospodarczym.

4. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust.1 lit. a) RODO, tj. wcześniejsze wyrażenie zgody na przetwarzanie Państwa danych osobowych oraz art. 6 ust. 2 lit. f) RODO, tj. niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora; uzasadnionym interesem administratora jest wymóg dostarczenia w/w organizacjom nurkowym danych osobowych potrzebnych do certyfikacji stopni nurkowych Klientów oraz przechowywania tych danych przez minimum 7 lat, a także dostarczanie Klientom informacji o ofertach oraz należyte wykonania usług turystycznych.

5. Twoje dane będą przetwarzane w celu certyfikacji stopni nurkowych w międzynarodowych organizacjach nurkowych (PADI, SSI, TDI). Twoje dane będą przetwarzane w celu i zakresie niezbędnym do wykonania usługi turystycznej lub imprezy turystycznej i mogą zostać przekazanie firmie Nerejida putnička agencija d.o.o., wyłącznie w celu i zakresie niezbędnym do wykonania usługi.

6. Po wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych dla celów marketingowych Twoje dane osobowe będą przetwarzane w celu marketingu produktów i usług i nie będą udostępniane innym odbiorcom. Podstawą prawną przetwarzania danych jest zgoda. Treści marketingowe będę dostarczane w formie wiadomości e-mail lub sms.

7. Dane zbierane automatycznie: podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty: adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

8. Dane osobowe, zbierane w naszej bazie gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email to: mail, imię i nazwisko (jeżeli zostało nam przekazane), numer telefonu (jeżeli został nam przekazany), adres zamieszkania (jeżeli został nam przekazany), data urodzenia (jeżeli została nam przekazana), numer paszportu (jeżeli został nam przekazany), stopień nurkowy (jeżeli został nam przekazany), informację na temat imprez, z których skorzystałeś ponieważ na podstawie historii wyjazdów przyznajemy zniżki dla Stałych Klientów.

9. Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu imprezy turystycznej lub towaru, możesz otrzymać od nas emaile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.

10. Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")
Nasza strona internetowa może wykorzystywać pliki "cookies" tzw. ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić.
Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych, są nieszkodliwe ani dla komputera, ani dla jego użytkownika i jego danych.
Wykorzystujemy pliki cookies w celu:
a. dostosowania serwisu Nautica do preferencji użytkowników odwiedzających serwis
b. pozyskiwania całkowicie anonimowych danych określających sposób, w jaki użytkownicy korzystają z serwisu grupy Nautica
c. ułatwienia użytkownikom poruszania się po dostępnych stronach serwisu oraz korzystania z niego,
d. zapewnienia wymaganych standardów bezpieczeństwa.
e. pliki cookie są używane do zbierania statystyk Analytics.
Stosujemy pliki cookies dwóch rodzajów: „stałe” oraz „sesyjne”.
Pliki cookies „stałe” pozostają w przeglądarce internetowej urządzenia użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika bądź do z góry ustalonego czasu określonego w parametrach pliku cookies.
“Sesyjne” pliki cookies pozostają w przeglądarce do momentu jej wyłączenia przez użytkownika
Wszystkie nowoczesne przeglądarki internetowe pozwalają na włączenie bądź wyłączenie obsługi ciasteczek (domyślnie zazwyczaj jest ona włączona).
Jeśli użytkownik zdecyduje, że nie chce otrzymywać plików ciasteczek, może zmienić ustawienia w swojej swojej przeglądarce internetowej.
Informacje na temat zmiany ustawień dotyczących ciasteczek w wybranych przeglądarkach dostępne są na poniższych stronach producentów:

Chrome > czytaj
Firefox> czytaj
Internet Explorer > czytaj
Opera > czytaj
Safari > czytaj

Instrukcje dla urządzeń mobilnych typu smartphone, itp.:

Android > czytaj
Blackberry > czytaj
iOS (Safari) > czytaj
Windows Phone > czytaj


11. Dane osobowe będą przetwarzane do czasu cofnięcia zgody.
12. Dostęp do danych osobowych będzie przysługiwał wyłącznie upoważnionym pracownikom.
13. Masz prawo dostępu do danych osobowych oraz poprawianie danych osobowych. Ponadto przysługuje Ciu prawo usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych.
14. Ponieważ podstawą przetwarzania danych jest wyrażona przez Ciebie zgoda, informujemy, że zgoda może być cofnięta w dowolnym momencie.
15. Nasze bazy oraz sprzęt są zabezpieczone zgodnie z obowiązującymi standardami. Dostępu ani wglądu do bazy danych nie mają osoby spoza firmy.
16. W zależności od bieżących potrzeb i wymagań możemy zmieniać i uzupełniać naszą Politykę Prywatności.
17. Przysługuje Ci skarga do organu nadzorczego Prezesa Urzędu Ochrony Danych.
18. Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

 

Nautica Travel

Nautica Safari

Nautica Vis

Nautica Egipt