nautica

English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Polityka Prywatności serwisu internetowego grupy Nautica (CTP Nautica Sp. z o.o., Nautica Safari s.j., Sklep Nautica K.Puzia s.c., Stowarzyszenie CTP Nautica) z siedzibą w Krakowie, przy ul.Toruńskiej 5.

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przechowywania i dostępu do informacji na urządzeniach Użytkownika za
pomocą plików Cookies, służących realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną żądanych przez właścicieli grupy Nautica (CTP Nautica Sp. z o.o., Nautica Safari s.j., Sklep Nautica K.Puzia s.c., Stowarzyszenie CTP Nautica) z siedzibą w Krakowie, przy ul.Toruńskiej 5..

Jakie dane o Tobie zbieramy?
Ograniczamy wykorzystanie i zbieranie informacji o klientach serwisu grupy Nautica (CTP Nautica Sp. z o.o., Nautica Safari s.j., Sklep Nautica K.Puzia s.c., Stowarzyszenie CTP Nautica) do niezbędnego minimum.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu imprezy lub towaru.
Zanim będziemy mogli dokonać transakcji zakupu imprezy turystycznej lub towaru  w naszym serwisie, zapytamy Ciebie o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności, np. typ karty kredytowej, numer karty kredytowej, datę ważności, numer CVV.

Dane zbierane automatycznie
Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

  1.  Nie będziemy udostępniali ani sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.
  2. Dane zbierana podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie potwierdzenia transsakcji. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu.
  3. Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera. Zostaniesz zapytany czy chcesz otrzymywać Newsletter podczas rejestracji.
  4. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.
  5. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.
  6. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
  7. W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?
Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu imprezy turystycznej lub towaru, możesz otrzymać od nas emaile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.
Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą emailową nasz Newsletter.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?
Możesz sprawdzić jakie dane osobowe są przechowywane w naszy serwisie.
Użytkownicy mają możliwość modyfikowania swoich danych osobowych.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")
Nasza strona internetowa może wykorzystywać pliki "cookies" tzw. ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić.
Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych, są nieszkodliwe ani dla komputera, ani dla jego użytkownika i jego danych.

Wykorzystujemy pliki cookies w celu:

  1. dostosowania serwisu grupy Nautica do preferencji użytkowników odwiedzających serwis
  2. pozyskiwania całkowicie anonimowych danych określających sposoób, w jaki użytkownicy korzystają z serwisu grupy Nautica
  3. ułatwienia użytkownikom poruszania się po dostępnych stronach serwisu oraz korzystania z niego,
  4. zapewnienia wymaganych standardów bezpieczeństwa.
  5. pliki cookie są używane do zbierania statystyk Analytics.

Stosujemy pliki cookies dwóch rodzajów: „stałe” oraz „sesyjne”.
Pliki cookies „stałe” pozostają w przeglądarce internetowej urządzenia użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika bądź do z góry ustalonego czasu określonego w parametrach pliku cookies.
“Sesyjne” pliki cookies pozostają w przeglądarce do momentu jej wyłączenia przez uzytkownika

Wszystkie nowoczesne przeglądarki internetowe pozwalają na włączenie bądź wyłączenie obsługi ciasteczek (domyślnie zazwyczaj jest ona włączona).
Jeśli użytkownik zdecyduje, że nie chce otrzymywać plików ciasteczek, może zmienić ustawienia w swojej swojej przeglądarce internetowej.

Informacje na temat zmiany ustawień dotyczących ciasteczek w wybranych przeglądarkach dostępne są na poniższych stronach producentów:

Chrome > czytaj
Firefox> czytaj
Internet Explorer > czytaj
Opera > czytaj
Safari > czytaj

Instrukcje dla urządzeń mobilnych typu smartphone, itp.:

Android > czytaj
Blackberry > czytaj
iOS (Safari) > czytaj
Windows Phone > czytaj

Zmiany naszej polityki prywatności.
Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego dostępnego w serwisie.

Jeśli nie zgadzasz się z Polityką Prywatności, zrezygnuj z odwiedzania naszego serwisu i nie nabywaj produktów i usług oferowanych przez grupę Nautica (CTP Nautica Sp. z o.o., Nautica Safari s.j., Sklep Nautica K.Puzia s.c., Stowarzyszenie CTP Nautica) z siedzibą w Krakowie, przy ul.Toruńskiej 5.

Nautica Travel

Nautica Safari

Nautica Hvar

Nautica Egipt